Bács Rita

természetgyógyász, TSMT I. terapeuta, társalapító

Bács Rita vagyok, Erdőkertesen élek a családommal. Gyermekként szerettem megfigyelni a felnőtteket, ahogy az utcán jöttek-mentek, szivesen hallgattam beszélgetéseiket csendben. Amikor kicsit nagyobb lettem, örömmel beszélgettem velük, a nagy felnőttekkel, ők pedig barátként szóltak hozzám.

A sok megfigyelés és beszélgetés oda vezetett, hogy mire elértem azt a kórt, hogy szakmát kellett választanom, rájöttem, szeretnék valamilyen segitő lenni. Édesapámnak köszönhetően szerettem mozogni, sportolni, igy jutottam arra az álláspontra, hogy gyógytornász lesz belölem. 2004-ben meg is szereztem a diplomámat a Semmelweis Egyetem Főiskolai Karán.

Elérhetőségek

A másik oldalam gyerekként pedig oda volt a természetért, a természet közelségéért. Otthonról nem a terekre mentem csatangolni a haverokkal, hanem felfedezteztem a közelünkben lévő erdőket, alig járt utakat, kamaszként a barátokkal kirándulni, evezni mentünk  hétvégenként, sátrazni a hegyekbe. A patikába pedig azért jártam be, mert az onnan elvihető magazinokban mindig érdekes cikkek voltak a gyógynövényekről, természetes gyógyforrásokról, gyógyulási lehetőségekről. Jóval később, amikor már gyermekeim is iskolába jártak, visszataláltam erre az ösvényre. Természetgyógyász lettem. Életmódtanácsadás és terapeuta valamint reflexológia szakágakat tanultam, végeztem.

Amikor gyermekeink picik voltak, adódtak olyan problémák az életünkbe, ami miatt megismerkedtem a TSMT terápiával és K-active tapaszolás technikájával. Annyira magával ragadott ezeknek a módszereknek a nagyszerüsége, hogy úgy döntöttem, megtanulom inkább, és ezzel segitem majd én is a családokat. A sors szerencsére elvezetett a Veresegyházi Korai Fejlesztő Központba, ahol a segitő szolgálatomat végezhetem hetente néhány órában immár 10 éve állami alkalmazottként. Hálás vagyok, hogy ilyen helyen dolgozhatom, mert a terapeuta csapatunk nagyszerü, összetartó és segitő szándékú, a családoktól pedig rengeteget tanulok. Kitartás, szeretet, önfeláldozás, elfogadás és még sok igazán szép emberi viselkedést, érzést.

Bár kimondottan gyógytornászként egészségügyben nem dolgozom, de természetesen az életszemléletemben, munkámban mindig jelen van ez az oldalam is. Nordic walking trénerként járom a természetet, tanitom az embereket erre a mozgásformára, valamint rendszeresen tartok preventiv szemléletü gerinctornát is.

Célom: megelőzni a betegségek kialakulását, visszaforditani vagy lassitani a meglévő egészségi problémákat, segiteni megtalálni az emberekben rejlő erőt ahhoz, hogy képesek legyenek maguk változni, változtatni. Szülőket arra tanitani, hogyan képes párjának, gyermekének olyan életformát kialakitani, nyújtani, amitől egészségesebb és ezáltal boldogabb ember lesz.  Vallom, hogy tudatos, vidám, nyugodtabb életet lehet  élni, mert ez is tanulható és hiszem, hogy erre mindenki képes. Minden ember ösztönösen vágyik a jóra, a harmóniára, az egészségre, a szeretetre. Életmódot változtatni sosem késő és nem lehetetlen.

“Az egészség nem egy tett, hanem szokásaink összessége. Azzá válunk, amit rendszeresen teszünk” ( Arisztotelész )

Rita foglalkozásai

Reflexológia

A reflexológia olyan kiegészítő kezelés, amelynek során a lábfej, illetve a kéz masszírozásával betegségek gyógyítására és az általános közérzet javítására nyílik lehetőség. A lábfejed és a kézed tulajdonképpen a tested tükrének tekinthető, így a rajtuk található reflexpontok kezelésével hatást gyakorolható a test megfelelő részére. E holisztikus gyógymód teljesen egyedi, nem egy adott tünetcsoportot, hanem teljes egyénedet kezeli.

Első alkalom minden esetben állatpotfelméréssel indul. Ez alapján és az anamnézis felvételét követően dől el kezelésed menete, ami lehet egy intenzív kezdés ( heti 3 alkalom 2 héten át ), vagy lehet heti 1-2 alkalom.

Minden esetben azonban akkor lesz hatékony a terápia, amennyiben legalább 10 alkalmon részt veszel. Az okot kezeljük, ehhez pedig időre van szüksége a testnek, hogy az évek óta fennálló problémát elkezdje a szervezet feldolgozni.

A kezelés menete kellemes, ellazulást adó, csak időnként lehet minimális fájdalomra számítani a kb. 45-60  percig tartó masszázs során.

Létszám: 1 fő

Időtartam: Állapotfelmérés 1-1,5 óta, a kezelések 45-60 percesek

Első alkalom: állapotfelmérés
13.000 Ft
Kezelések
9.000 Ft

TSMT torna

Tervezett, mert minden gyermekre egyénileg, tünetre, problémára tervezett a torna.

Szenzoros, mert érzékszerveinkhez és azok működéséhez kapcsolódik, azokra van hatással.

Motoros, mert mozgáson keresztül hat az idegrendszerre.

Tréning, mert rendszeres és fokozatosságra épül.

A TSMT célja: 

Az idegrendszeri éretlenség következtében kialakult tünetek csökkentése, a kéreg alatti és kérgi szabályozás kialakitása, az érési folyamatok beinditása.

A terápia menete 

Állapotfelmérés és anamnézis felvételét követően gyermekre szabottan megirom a tornasort, amelyet betanitok a családnak. Ezt követően a tornát otthonukban végzik saját gyermekükkel a szülők heti 4-6 alkalommal. Kontroll vizsgálatok megbeszélés szerint, de nagyjából havonta történnek. A terápia hossza egyéni, fél évtől akár 2-3 évig is eltarthat.

A TSMT nagy jelentősége abban van, hogy gazdag feladattárral dolgozik, igy hatással van a mozgásra, kognitiv képességekre, viselkedésre, magatartásra egyaránt.

További infókért keresd fel Rita oldalát.

Létszám: Egyéni foglalkozás

Időtartam: 50-60 perc

Felmérés
14.000 Ft
Kontroll
10.000 Ft

Életvitál műhely

Segitenénk, mentorálnánk, kisérnénk az egyént, családot, stb egy változás folyamatában, kész csomagok, tanácsok, praktikák formájában.

Havi egy csoportos műhelymunka. (naptárban meghirdetve)

A hónap többi csütörtökjén egyéni és családi konzultáció életmódváltás témában.

Létszám: max. 8 fő

Időtartam: 100-110 perc

Csoportos műhelymunka
4.500 Ft
Konzultáció
17.000 Ft
Konzultáció 2+1
46.000 Ft

Békés lebegés

Biztosan Te is gondoltál már arra, milyen jó lenne könnyűnek lenni, szárnyak nélkül repülni, vagy  vízben könnyeden lebegni, súlytalanul létezni. A szabadság érzését megélni testben, lélekben egyaránt. Ezen érzések megéléséhez biztosít a melegvíz egy igazán jó közeget.

Amennyiben pihenésre, ellazulásra vágysz, vagy egy új élményre, adj esélyt magadnak a felhőtlenség megtapasztalására. Elég hozzá fürdőruha, minden mást mi adunk. Nincs szükség úszás tudásra, hiszen hanyattfekve a vízben, fej alatt párnával, láb alatt is megtámasztva eszközzel lebegni bárki képes.

Ez az esemény nem csupán egy lelki feltöltődéssel, hanem fizikai gyógyulásokkal is együtt jár, hiszen ami megkönnyíti a lelket, gyógyítja a testet.

Létszám: 1-2 fő

Időtartam: 40-50 perc

1 alkalom egyéni kezelés
14.000 Ft
4 alkalmas bérlet
48.000 Ft
1 alkalom páros kezelés
22.000 Ft
4 alkalmas páros bérlet
76.000 Ft