Miklós Krisztina

Mentálhigiénés konzulens, párkapcsolati coach, life coach, képzésben lévő családterapeuta

Miben segítek?

A lélek nyelve néha még saját magunk számára sem tisztán érthető.

Ráhangolódásra, önismeretre van szükség a belső, sokszor tudattalan működésünk, hozott mintáink megértéséhez.

Hiszem, hogy mindenki képes felfedezni önmagában azt a belső iránytűt, amit akár a lélek hangjának vagy köznapibb értelemben intuíciónak nevezünk.

Ez a belső iránymutatás segíti az elakadások megértését, a blokkok feltárását és végül a megoldások megtalálását, ami a kiegyensúlyozott, önazonos és örömteli élet kiépítésének alapja.

Segítői “credom” az ügyfeleimet elvezetni a bennük minden idők óta ott lévő teremtő, kreatív erőhöz, amelynek segítségével életük ösvényein bölcs döntések meghozatalára válnak képessé.

Ezen az úton én a kísérő vagyok, a teremtő az ügyfél.

Elérhetőségek

Pedagógus-bölcsészként diplomáztam, majd elindultam saját önismereti utamon. Először a világ tükrében szerettem volna megismerni önmagam, amihez három különböző légitársaság és 11 évnyi légiutas-kísérő munka adta az alapot.

Miután a harmincas éveim közepéhez értem, életem legmeghatározóbb fordulata következett: Édesanyává tett kislányom megszületése. Ekkor ismerkedtem meg az addig teljesen feltáratlan mélységeimmel, soha azelőtt át nem élt szorongásaimmal. Kezdenem kellett ezekkel az ismeretlen érzésekkel valamit, valamit, ami “meggyógyít” és feloldja bennem a rossz érzéseket.

Elindultam egy sokkal mélyebb önismereti úton, amely iskolák, tanfolyamok, továbbképzések sorából épült fel. Meg akartam érteni a működéseimet, ismerőjévé akartam válni a bennem rejlő teremtő erőnek és lehetőségeknek. Elvégeztem egy life coaching képzést, majd ráépítettem a párkapcsolati coachingot, tanultam segítő beszélgetést és holisztikus mentoringot, mindfulnesst és mentálhigiénét, kronobiológiát és pszichogenetikát, majd a különböző kurzusok után ismét beiratkoztam a főiskolára és családterapeuta/családkonzulens szakirányon tanultam tovább.

Részemről a tanulás és önismereti út már nem egy elérendő cél, hanem egy állandó megújulást biztosító élethosszig tartó folyamat.

Saját elakadásaim megértése és életem harmonikusabb, kiegyensúlyozottabb megélése ösztönzött arra, hogy megszerzett ismereteimmel, önazonosan segítsem mások önmagukban hordozott válaszainak megtalálásàt.

Ehhez megtartó teret, inspiráló kérdéseket, áttörést hozó feladatokat biztosítok üléseimen. Az önismeret vonzó és magabiztosságot adó.

Szakterületeim:

– Mentálhigiénés mentoring
– Life coaching
– Női életvezetési és életmód coaching
– Párkapcsolati coaching
– Családterápia

Krisztina foglalkozásai

Női életvezetési és életmód coaching

Kifejezetten a női lét kérdéseit, kihívásait, elakadásait, normatív kríziseit járjuk körbe a folyamat során.

Ezekben a témákban tudok segítő lenni:

– Anyaság megélése

– Gyermekvállalás nőként

– Egyedülálló anyaság

– Munka/gyereknevelés elakadásai

– Munkába való visszaállás szülés után

– Szülés lélektana

– Önismeret/Önbecsülés/Önbizalom

– Vezetői szerep megélése nőként

– Anya-kamasz gyermek konfliktus

– Nőiség felvállalása magabiztosan

Létszám: 1 fő

1 alkalom
14.000 Ft
5 alkalmas bérlet
60.000 Ft

Mentálhigiénés mentoring/Life coaching

Nincs olyan ember, aki élete során ne élne át normatív kríziseket.

Ezek a különböző életszakaszok természetes velejárói, melyek dilemmákat, kiégést, szorongásokat, netán átmeneti depressziót is okozhatnak.

A jó hír az, hogy kellő nyitottsággal a megoldásra könnyen és hatékonyan túljuthat bárki ezeken az elakadásokon ha feltérképezi saját megküzdési stratégiáit.

Ezek felfedezésében tudok segíteni.

A teljesség igénye nélkül a life coaching és mentálhigiénés mentoring üléseken a következő területeken tudok kísérő lenni:

– önismeret/önbecsülés kiépítése

– stresszkezelés/megküzdési stratégiák kialakítása

– szorongások okának feltárása

– kiégés megelőzése/kezelése

– újratervezés/célkitűzések/akcióterv készítés

– munkába való visszaállás szülés után

– anyaság kihívásai

Létszám: 1 fő

1 alkalom
14.000 Ft
5 alkalmas bérlet
60.000 Ft

Családterápia

Túl sok a vita a családban?

Állandó a feszültség?

Nem könnyű megtalálni a közös hangot?

A kamaszkori problémák kezelhetetlenné váltak?

Megrendült a család dinamikája, egyensúlya?

Ha a fenti kérdésekre vagy azok bármelyikére igen a válasz, akkor érdemes elgondolkodni a családkonzultációban rejlő lehetőségekben.

Számos olyan normatív krízis történik a családi életciklus váltások során, melyek teljesen természetesek és könnyen “megszelídíthetőek” szakember segítségével.

Módszereim széles palettája olyan lehetőségeket kínál, amelyek szinte azonnal át tudják keretezni a feszült állapotot és kreatív erővé tudják változtatni azt.

Ez az erő segíti a család egységének újbóli kialakítását és annak szilárdabb alapjainak megteremtését.

Létszám: 3-6 fő

1 alkalom
22.000 Ft
5 alkalmas bérlet
100.000 Ft

Párkapcsolati coaching/Párkonzultáció

Kommunikációs nehézségek okozzák a problémát?

Folyamatosan visszatérnek ugyanazok a konfliktusok?

Hűtlenség merült fel?

Kialudt a kapcsolat tüze?

Stagnál a kapcsolat?

És még folytatható volna a kérdések sora, hiszen a párkapcsolatot próbára tevő nehézségek közül, ezek csupán a leggyakoribb probléma területek.

A coaching folyamat során közös feladatok megoldásán keresztül juthat közelebb a pár a köztük lévő konfliktus gyökeréhez és annak megértéséhez, feloldásához.

Az eszközök változatosak, az út a probléma megoldásához minden pár esetén egyedi, éppen ezért célom a minél személyre szabottabb terv elkészítése mindkét fél személyiségének figyelembe vételével.

Létszám: 2 fő

1 alkalom
18.000 Ft
5 alkalmas bérlet
75.000 Ft