Szegedi Noémi

Gyógypedagógus, pszichopedagógus terapeuta, speciális pedagógus, jógaoktató, életmód tanácsadó

Szakmai karrieremet gyógypedagógus-és fejlesztőpedagógusként kezdtem, általános és speciális iskolákban tanítottam és segítettem azokat a gyermekeket és családokat, akik az átlagtól eltérnek. Nem szeretem a megbélyegzést, a terminus technicusokat és a stigmákat, épp ezért évekig küzdöttem azért, hogy a diszlexiás, tanulási-és magatartászavarokkal küzdő, autista és ADHD-s embertársaink megtalálják a helyüket a világban annak ellenére, hogy sok szempontból hátránnyal indulnak az életben. Szakmai éveim alatt a legtöbbször arra figyeltem fel, hogy az átlagtól eltérő gyermekeknek átlagtól eltérő családjaik vannak, akiknek ugyanúgy szükségük van empátiára, megértésre, buzdításra, gyógyításra, mint tanítványaimnak, akik miatt hozzám fordultak segítségért.

Elérhetőségek

Gyógypedagógiai terápiák mellett párhuzamosan képezni kezdtem magam képzőművészeti pedagógiai terápiás, jóga-és életmód tanácsadói vonalon is, hiszen úgy éreztem, a belső harmónia megtalálása és megőrzése a kulcs ahhoz, hogy társadalmunk felelősségteljes és teljes értékű tagjává váljunk mindannyian.

Szakmai fejlődésem és útkeresésem mellett személyes életemben is számtalan változást éltem meg, így évekig az Egyesült Államokban élve lehetőségem nyílt arra, hogy az ottani őslakos kultúrában elmerüljek. Ezek az élmények később szilárd alapot nyújtottak ahhoz, hogy indián táborokat kezdjek szervezni, amelyeket évekig Veresegyházon tartottam, majd három évvel ezelőtt a balatonszőlősi Patent Lovardával összedolgozva nomád lovas terápiás táborokká alakítsak.

Művészetterápiás képzéseim által színes foglalkozások sorát tanultam meg és alkalmazom a hétköznapi terápiák során, valamint magam is aktívan festek és kézműveskedem. Hiszek a szépség és az alkotó munka gyógyító erejében, és abban, hogy e folyamat által számtalan belső blokk oldódik, oldódhat.

Célom, hogy foglalkozásaim által a hozzám fordulók vissza tudjanak térni önmaguk középpontjába, harmonikusabb, egészségesebb és teljesebb életet élve. A környezeti nevelés, környezettudatosság, a kooperatív, konstruktív gondolkodás, érzelmi intelligencia fejlesztése, fizikai kondíciónk megőrzésének elősegítése kulcsszerepet kapott foglalkozásaim megtervezésében. Hiszek abban, hogy az önismeret és önfejlesztés legalább annyira fontos, mint az akadémikus tudásanyag, ha sikeres és boldog emberekké szeretnénk válni.

Noémi foglalkozásai

Gondűző jóga

Kerülj összhangba önmagaddal, fújd ki és kezeld a stresszt, tanuld meg a nyújtás, lazítás és erősítés alapjait, és válj tudatosabbá saját testedben.

Másfél órás órák alatt elsősorban a Hatha jóga elemeit ötvözzük jógapszichoterápiás és hangterápiás elemekkel, kezdő és középhaladó szinteken.

Légzőgyakorlatok segítségével ellazítjuk az elmét, növeljük a koncentrációt, erősítjük a tüdőt, tisztítjuk a légutakat. Meditációs és relaxációs technikákkal képesekké válunk arra, hogy a hétköznapok rohanó világában is el tudjunk csendesedni.

Az órákra előzetes bejelentkezés szükséges!

Létszám: max. 7 fő

Időtartam: 90 perc

1 alkalom
2500 Ft
4 alkalmas bérlet
9.500 Ft