Cserkuti József

-szociológus, mediátor

Szociológusként végeztem, évek óta a gyermekvédelemben dolgozom, ami mostanra hivatásommá is vált. A szűkebb és tágabb emberi környezet, az ember és a közösség egymásra gyakorolt hatása fiatal korom óta foglalkoztat.

Diplomám mellé mediátori tanfolyamot is elvégeztem. A mediáció, azaz a közvetítői eljárás napjainkban az egyik leghatékonyabb segítő szolgáltatás, ami a legtöbb, emberek közötti konfliktust sikeresen tudja rendezni.

Meggyőződésem, hogy a társadalmi problémák egyéni élethelyzetekből nőnek ki, és hogy az időben történő megfelelő beavatkozással a legtöbb krízishelyzet kezelhető. több száz különböző élethelyzetű ember sorsát megismerve határoztam el, hogy olyan hiánypótló szolgáltatást biztosítsak, ami nem vagy alig elérhető, mégis óriási igény lenne rá.

Elérhetőségek

A válás minden ember számára krízishelyzet, amelyet ritkán tudunk külső segítség nélkül úgy végig vinni, hogy abban mi vagy környezetünk ne sérüljön súlyosan.

Ha egy válási folyamat elmérgesedik, hatalmas károkat tud okozni a felek életében. A válási tanácsadás és mediáció több segítő szakma módszereit egyesítve nyújt megoldást a válásban részt vevő felek számára. Évek óta dolgozom szociális területen a gyermekvédelemben, szintén évek óta vállalok mediációt, első sorban válási mediációt is. Munkám során egyre gyakrabban találkozom az elmérgesedett válások okozta krízishelyzetekkel.

Az is nyilvánvaló, hogy időben történő és szakszerű segítséggel jó eséllyel el lehet kerülni azokat a csapdahelyzeteket, amik miatt meghiúsul egy közös megegyezéssel történő szétválás. Különösen fontos a békés elválás akkor, ha a kapcsolatból gyermek is született. Elmérgesedett válásnál közös megegyezés hiányában a bírósági eljárás gyakran több évig tartó, méregdrága procedúra, ami nem kíméli sem a pénztárcánkat, sem az idegrendszerünket.

A válási tanácsadás és mediáció a lehető leggyorsabb, legolcsóbb és leghatékonyabb módja annak, hogy elkerüljük a másik féllel történő kommunikáció ellehetetlenülését, valamint a mediációs eljárás során kötött megállapodás közös megegyezésként azonnal beadható a bíróságra.

A tanácsadás során a hozzánk fordulók hasznos segítséget kaphatnak olyan kérdésekben, amikről egy válás során dönteni kell, ám a jó döntéshez nem mindig van meg a kellő információnk – tipikusan ilyen a gyermek szülői felügyelete, a kapcsolattartások mikéntje.

József foglalkozásai

Válási tanácsadás és mediáció

A válás egy krízishelyzet, és mint ilyen, nagyon nehéz egyedül végig vinni úgy, hogy közben a lehető legkisebb veszteséggel, sérüléssel zárjuk le a kapcsolatot.

A tanácsadás során meghallgatjuk a hozzánk fordulót, és tanácsot adunk olyan kérdésekben, amikben elakadást észlel. Különösen fontos egy válást a lehető legbékésebb módon lefolytatni, ha gyermek is született a kapcsolatból. Ilyenkor gyermekfókuszú tanácsadást nyújtunk.

Ha mindkét fél nyitott rá, akkor mediációs ülések alkalmával olyan közös megegyezés elérése a cél, amit a bíróság is elfogad.

Létszám: Egyéni vagy páros foglalkozás

Időtartam: 60 perc

Helyszín: Borostyán szoba

Helyszín: Margaréta szoba

  • Egyéni tanácsadás
    13.000Ft
  • Páros tanácsadás és mediáció
    10.000Ft/fő/alkalom

Bejelentkezés a terapeutánál:

Cserkuti József

cserkuti.jozsef@gmail.com

+36205904428