Dobrocsi Laura

-Extra Lesson fejlesztő szakpedagóus és gyógypedagógus

Elérhetőségek

Laura foglalkozásai

Extra Lesson fejlesztő terápiás foglalkozás és felmérés

Az Extra Lesson egy különleges, holisztikus szemléletű, emberismereten alapuló segítő pedagógiai módszertan.

Az Extra Lesson foglalkozás során a gyermekek egyénre szabott, speciális mozgás-, beszéd-, rajz- és festésgyakorlatokat végeznek, megtámogatva az idegrendszerük érését, ami kiemelkedő hatással van fejlődésükre.

Kinek ajánlott?

A foglalkozások iskolás kortól javasoltak, akár felnőtteknek is, az alábbi tünetek esetén:

  • iskolai képességek megerősítéséhez, kudarcok megelőzéséhez (különösen ajánlott pl. koraszülött, megkésett mozgás– vagy beszédfejlődésű gyermeknek, vagy ha kimaradt, rövid ideig tartott a kúszás/mászás);
  • tanulási nehézségek esetén (figyelemzavar, olvasási- írási-, számolási nehézség, koncentrációs képesség nehézségei);
  • a BTMN-es tanulókat is segíti az Extra Lesson, mely a fejlesztő gyakorlatain keresztül tanulási képességeiket is megerősíti; szorongás, beilleszkedési problémák esetén;
  • mozgáskoordinációs problémáknál; térbeli és időbeli tájékozódási nehézségnél;
  • emlékezeti nehézség és memóriazavar esetén.

Létszám: egyéni foglalkozás

Személyre szabott egyedi programot követünk az alkalmakon

Időtartam: 60 perc

Oktató: Dobrocsi Laura

Extra Lesson fejlesztő szakpedagóus és gyógypedagógus

  • 1 alkalom
    Az árakért keresd Laurát

Elméletét Audrey E. McAllen dolgozta ki Angliában, melynek alapjai Rudolf Steiner antropozófiai tanításain nyugszanak. Az Extra Lesson kifejezés különórát jelent, melynek célja, hogy a fejlesztő terápiás folyamat során elmozdítsa a pszichés és testi akadályokat a fejlődés útjából, ezáltal segítse a gyermek képességeinek kibontakoztatását, és létrejöjjön a gyermekben a valódi belső harmónia és egyensúlyi érzés.

Az Extra Lesson folyamata:

Egy szülői beszélgetéssel (anamnézis) indul, hogy a lehető legjobban megismerhessem a gyermeket. Majd a következő alkalommal egy részletes, 1,5 órás vizsgálat következik a gyermekkel, mely az antopozófiai, pedagógiai, pszichológiai alapoknak köszönhetően nagyon sok területet érint (pl. auditív és vizuális figyelem, viselkedés, mozgáskoordináció, reflexintegráció, középvonali sorompók jelenléte, egyensúly, ritmusérzék, észlelési és áramlási folyamatok, légzés, téri tájékozódás, testtudatosság, rajzelemzés…). Mindezek által feltárul, hogy hol vannak elakadások, gátak, valamint betekintést kaphatunk a gyermek aktuális állapotáról, fejlődési szintjéről, és az inkarnálódási folyamatáról. Hiszen ha például a gyermek mozgásfejlődése nem volt zavartalan, akkor olyan akadályok alakulhatnak ki, amelyek a későbbi fejlődését akadályozó tényezővé válhatnak, s emiatt lehetséges, hogy a gyermek nehezebben fog teljesíteni majd az iskolában is.

A felmérés kiértékelését követően ismét szülői beszélgetés következik, javaslatokkal. Ezek egy része az otthoni tevékenységekre is vonatkozik,  hiszen a gyermek a családi rendszerből érkezik, így a otthoni támogatásra is szüksége van a pozitív változáshoz.

A szülői egyetértés, támogatás után kezdődhet a terápia, amely heti 1 alkalmas foglalkozásokból áll.

Milyen egy foglalkozás?

Az egyénre szabott foglalkozások egyórás alkalmak. Általában ráhangolódással kezdünk, ezt követik a speciális, az idegrendszer érését támogató, „alsó” érzékekre is ható, mozgásos gyakorlatok (nagymozgás, finommotorika, szem-kéz-láb koordináció, áramlások,…). Ehhez a „szokásos” papíron és ceruzán kívül, különleges, minőségi, természetes alapanyagú eszközöket is használunk pl. rézgolyó, babzsákok, labdák, festékek, golyók, zsinórok. A foglalkozás végén egy harmonizáló festéssel zárunk. Így lesz „kerek” egy foglalkozás, ezáltal pozitívan hatunk az idegrendszeren kívül a cranoiszakrális rendszerre, a légzésre, a keringésre, valamint mindhárom alapterületre: a gondolkodásra, az érzésre és az akaratra.

Otthonra a gyermeknek egy egyszerű házi feladatot is adok, hogy még jobban megtámogassuk a fejlődési folyamatot.

A gyakorlatokon túl, miért tartom fontosnak még ezt a foglalkozást?

Nagyon igyekszik a legtöbb szülő, de nap mint nap sok nehézséggel, feladattal találkozik, ezért a mai rohanó világban a gyermekeknek sokszor kevesebb egyéni figyelem jut, mint azt igényelnék. Így különösen ajánlom ezt a hiányt pótló, játékos, elfogadással és szeretettel teli, bizalmi légkörű Extra Lesson foglalkozást minden gyermeknek!

Amennyiben felkeltette érdeklődését vagy további kérdése van, hívjon bizalommal!

Bejelentkezés a terapeutánál:

Dobrocsi Laura

d.laura.napocska@gmail.com

+36-20-496-0824