Hunyady Emese

-Gyógypedagógus-HRG terapeuta, a Diófa Ház társalapítója

Hunyady Emese, gyógypedagógus vagyok. Pedagógus dinasztiából származom, több generációra visszanyúló tanító, gyógypedagógus, zenetanár családból. Gyermekkoromat szüleim mellett a tanítványok között töltöttem. A falusi közösségben korán megtapasztaltam mit jelent az elfogadás, a segítségnyújtás, hogyan bánik a falu a „saját” fogyatékkal élőivel. Sokkal inkább közöttünk éltek ezek az emberek, a mai napig emlékszem némelyikükre, arcukra, mozdulataikra.

Ezekkel az értékekkel, indíttatással nem volt kérdés számomra, hogy folytatom a családi hagyományt és én is pedagógus pályát választok, ezen belül is a gyógypedagógia, a fogyatékkal élő gyermekekkel való foglalkozás érintett meg leginkább.

A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző főiskola elvégzése után egy óvodában helyezkedtem el gyógypedagógusként.

Elérhetőségek

Személyes érintettségem is van a témában, hiszen első gyermekem, Botond néhány héttel korábban érkezett a vártnál, így szülőként hirtelen a másik oldalon találtam magam, kétségek és kérdések között igyekeztem számára a lehető legjobb módszereket megtalálni. Így kerültem kapcsolatba először szülőként a HRG módszerrel, majd gyógypedagógusként lehetőségem volt a képzést is elvégezni.

Veresegyházon a Korai Fejlesztő Központban kezdtem alkalmazni a munkámban a terápiát, 11 éve dolgozom a legkisebbekkel és családjaikkal.

Emese foglalkozásai

HRG Terápia

A Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika vízi mozgásfejlesztő foglalkozás, mely a víz különleges tulajdonságait kihasználva segíti a gyermekek fejlődését.

A mozgáson kívül hatással van egyéb készségekre is. Javul a figyelem, együttműködő készség, kapcsolatteremtés. Langyos vízben, rengeteg eszközzel, változatos feladatokon keresztül szereznek tapasztalatot a gyerekek. A vízben való mozgás közben teljesen más ingerek érik testünket, máshogy észleljük környezetünket, melyre máshogyan kell reagálnunk, mint szilárd talajon, ezért a HRG terápia új oldalról támogatja a fejlődést. 

Nem úszásoktatás, de segítségével a későbbiekben könnyebben elsajátíthatók az úszó mozgások is. 

A HRG kalandpark a medencében, ahol egymásra épülő feladatsorok formájában, a tudatosan felépített terápián, élményeken keresztül fejlődhet gyermeked.

Létszám: maximum 5 fő

Időtartam: 60 perc

A csoportos óra időtartama 60 perc

Helyszín: Medence

  • 1 alkalom
    6.000Ft
    1 alkalom csoportos foglalkozás
  • 4 alkalmas bérlet
    20.000Ft
    4 alkalom csoportos foglalkozás. Érvényesség: 6 hét

Bejelentkezés a terapeutánál:

Hunyady Emese

hunyady.emese@gmail.com

+36-30-855-0987