Krausz Zsófia

-természetgyógyász, kineziológus, fitoterapeuta, szappan- és natúrkozmetikum készítő

Krausz Zsófia vagyok, 3 gyerekes anyuka, természetgyógyász, kineziológus és fitoterapeuta. 2010-ben, nagyfiam születése kapcsán indultam el a vegyszermentes háztartás útján. Hamarosan jött a házi szappanok világa, majd a saját natúrkozmetikumaim. Lépésről lépésre cseréltem le minden bolti tisztítószert és kozmetikumot sajátjaimra. 2014-2015-ben részt vettem a Humanity Áruház új alapanyagainak tesztelésében, és új receptek írásában a Humanity Innova Teamben.

2016-ban költöztünk ki Veresegyházára Budapestről. Itt nyílt lehetőségem saját gyógynövények termesztésére, a receptjeim tökéletesítésére fitoterápiával. Nagyon sok problémás bőrű ember fordult hozzám az elmúlt években, akiknek sikeresen tudtam segíteni. 2020-ban kezdtem természetgyógyászati tanulmányaimat (fitoterápia, kineziológia), 2022-ben fitoterapeuta, majd 2023 elején kineziológus lettem.

Kreatív alkotásra hívlak Benneteket, házi szappanokat, kence-ficéket és vegyszermentes tisztítószereket tudtok velem készíteni a Diófa-Ház Borsmenta Műhelyében. Receptekkel, tippekkel tudlak segíteni az úton! Szeretettel várlak foglalkozásaimon!

Zsófiához tartozó foglalkozások

Kineziológia

Mi is az a kineziológia?

A kineziológia olyan rendszer, amely összekapcsolja a hagyományos távol-keleti (kínai) el-képzelést az energiaáramlásról (amelyre az akupunktúra és az akupresszúra épül) a nyugati izomteszteléssel. A cél az egyensúly megteremtése, a test méregtelenítése, az energiagátak megszüntetése a feszültség csökkentése és a test természetes gyógyító képességének megerősítése.

Munkamódszere: izomtesztelés = manuális biofeedback
Munkaeszköze: kéz = érintésen alapuló módszer
Célja: a jelenbeli és a múltbéli stresszek feloldása speciális korrekciós technikák segítségével.

A kineziológia pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó alternatív személyiség, képesség és készségfejlesztő, prevenciós jellegű, holisztikus szemléletű módszer. A kineziológiai kezelés hatékonyan befolyásolja testünk energiaáramlását, feloldást nyújt problémáinkra.
Az önbizalom, az öngyógyítás és az önfejlesztés lehetőségét, eszközeit adja kezünkbe.

Kineziológiai ágak, melyekkel dolgozom:

– Touch for Health = Gyógyító érintés: A kineziológiai ágak alfája és omegája. Izomteszteléssel megállapíthatjuk a meridián rendszerben hol van elakadás, blokkolt energiaáramlás, melyeket egyszerű korrekciós technikákkal azonnal tudjuk oldani.
A megfelelően működő meridiánrendszer az egész szervezetet segíti, így testünk életereje teljes egészében rendelkezésünkre áll. Miben segíthet? Krónikus és akut fájdalmak, érzelmi stresszek, múltbeli traumák, jövőbeni stresszek, tanulási nehézségek, sikeresség, veszteségek (gyász) ….

– Wellness Kineziológia/Stress Release: Nagyon egyszerű és mégis igen mélyreható módszerrel tanít meg a mindennapi feszültségek, stresszel telített élethelyzetek kezelésére. Miben segíthet? Önkoncepció, önkép, önszeretet, fogyás, betegség, szokás változtatás, tanulás, sikeresség, elegendő jövedelem…

Kineziológiai oldás ára: 20 000 Ft/60-90 perc, bejelentkezés a terapeutánál

Fitoterápia:

Mi is az a fitoterápia?

A gyógynövényekkel, gyógyteákkal, gyógynövény készítményekkel történő gyógyítás a legősibb terápiás módszer a világon.
A mai nyugati fitoterápia tartalmazza egyrészt a modern orvoslás módszereit pl.: anamnézis felvétele, terápiás terv készítése, a terápia vezetése és zárása. Másrészt tartalmazza egyéb természetgyógyászati módszerek pl.: apiterápia (méhészeti termékek), aromaterápia (illóolajok), fűszernövények, tápláléknövények, gyógyteák alkalmazását.

A fitoterápia szemlélete holisztikus, tehát a test, a lélek és a tudat egészségére, annak megőrzésére, fejlesztésére hat, illetve betegség esetén, a helyreállításán dolgozik.

Fitoterápiás egyéni terápia ára 20 000 Ft/60-90 perc, bejelentkezés a terapeutánál

Krausz Zsófia „Anyu alkot – Kreatív fitoterápia” sorozata:

Foglalkozásaimat a vegyszermentes háztartás és a fitoterápia témakörére építettem. A foglalkozások párhuzamosan is elvégezhetőek érdeklődés szerint, de lesz néhány, ami egymásra épül.

Általánosságban ajánlom minden anyukának, vagy leendő anyukának, de akár nagymamának is. A foglalkozások jó része látogatható gyerekkel együtt a korosztály megjelölésével, akár szuper anya-lánya program is lehet. Nagyon jó az is, ha csak egyedül jössz anyukaként, de aztán hazaviszed a recepteket és együtt készítitek a gyerekekkel. Nekem a fiaim is mindig sürgölődnek pl. a mosószer készítésénél. Nagyon könnyen bevonhatók ezekbe a munkálatokba és nagyon szép hagyományokat tudunk ezzel teremteni, amit ők is tovább tudnak vinni. 

A foglalkozásokon hangsúlyt fog kapni az is, hogyan illesszük be ezeket a mindennapi rohanó életünkbe, szóval ne legyen kifogás, hogy „nincs időm”, nagyon sok mindennapi trükköt fogok említeni, hogyan lehet ezeket gyorsan, egyszerűen elkészíteni. 

„Arcodra van írva” Schüssler-féle egyéni arcdiagnosztika fitoterápiával vagy egyéni terápia Schüssler-sókkal

Az ásványi anyagok a szervezet számára esszenciálisak, ez azt jelenti, hogy kívülről kell a szervezetbe juttatni.  22 létfontosságú ásványi anyag van jelen az emberi szervezetben. Ezek vagy táplálkozással vagy étrendkiegészítőkkel jutnak a szervezetünkbe. Schüssler orvosként arra a következtetésre jutott, hogy minden szervezetben megtalálható 12 ásványi vegyület, melyek nélkül nincs élet. Hiányuk betegséget okoz, de ha pótoljuk, ezek a betegségek gyógyíthatók.

Hogy ásványi sók tekintetében szervezetünk éppen milyen állapotban van, ennek megállapításában segít ez a különleges arcdiagnosztika, az egyensúly helyreállításában pedig a Schüssler-sók, melyek képesek a sejtek ásványianyag-háztartását természetes módon, mellékhatások nélkül helyreállítani. 

Egyéni arcdiagnosztika arcod elemzését jelenti (smink nélkül gyere). Ez nem tartalmazza a javasolt Schüssler készítmények árát, melyet egyénileg kell beszerezni, patikákban kaphatóak. 

Létszám: 1 fő

A diagnosztika egyéni, személyes kiértékeléssel

Időtartam: 55 perc

Helyszín: Margaréta szoba

Helyszín: Borostyán szoba

  • 1 alkalom
    20.000 Ft
    1 fő részére, személyes konzultációval

Bejelentkezés a terapeutánál:

Krausz Zsófia

krazsofi@gmail.com

+36-30-532-1113