Nedó Krisztina

-Dúla, kismama masszőr, Szülésáldó (Blessingway) ünnep vezető

Számomra a masszázs és a dúlaság szépen illeszkedik egymáshoz, hiszen mindkettőnél ott az elfogadás, a figyelem, a ráhangolódás, a kommunikáció – masszázs esetében szavak helyett érintéssel.

Mindkét hivatás eszköztárában szerepel a természet egyik ajándékának, az aromaterápiának segítségül hívása, a növények támogató, gyógyító erejével.

Szívügyemnek érzem – és a dúlai hivatás fontos részének –, az objektív információ átadást a kismamáknak (és párjuknak), a szülésre készülés során, ezért fontosnak tartom a szülésfelkészítést.

A szülés kapujában álló kismamáknak örömmel szervezek és tartok Szülésáldó ünnepet (Blessingway), ami tapasztalataim szerint nagyon erős támogatást tud adni a várandós nő új életszakaszba lépéséhez.

Szeretettel várom kedves vendégeim!

Elérhetőségek

Krisztina foglalkozásai

Kismama masszázs

Ha jól esne a kényeztetés és felfrissülés a várandósság hónapjaiban, ha szereted az illóolajok illatát és gyengéd, ápoló hatását, akkor szeretettel várlak a testet és lelket kényeztető kismama masszázsra.

A kismama masszázs alkalmával aromaterápiás illóolajok segítségével lágy és simító mozdulatoktól enyhül a láb, a derék, a hát és a nyak feszültsége, így az igénybe vett testrészek megkönnyebbülnek, ellazulnak és felfrissülnek.

A kismama masszázshoz 100%-ban természetes, terápiás minőségű olajakat használok.

Létszám: 1 fő

Időtartam: 60 perc

A csoportos óra időtartama 60 perc

Helyszín: Borostyán szoba

Helyszín: Margaréta szoba

 • 1 alkalom egyéni kezelés
  11.000 Ft
 • 5 alkalmas bérlet
  50.000 Ft
 • 10 alkalmas bérlet
  99.000 Ft

Bejelentkezés a terapeutánál:

Nedó Krisztina

nedokrisztina7@gmail.com

+36305289259

Blessingway - Szülésre Bocsátó Ünnep

(Gyakorlati workshop várandósságuk 3. trimeszterében járó kismamáknak)

„Amerika szerte az egyik legszebb és legszentebb ilyen szertartás a Navaho indiánok Blessingway (Áldás adás/osztás) nevű rituáléja, amellyel a várandósságuk vége felé közeledő kismamákat ünnepelték és készítették fel a szülésre. Nem információkkal, nem tárgyi tudással tömték tele a várandós anya fejét, hanem egy női körben, női energiákkal körbeölelve, női történetek által tanítva, „anyai” szeretettel, érintéssel, öleléssel támogatva erősítgették testét, szívét, lelkét.”
Hoppál Bori

Mi az a Blessingway?
A Blessingway, másnéven Szülésre Bocsátó Ünnep vagy Szülésáldó Ünnep egy ősi, navaho indián szertartásból ered, mai, modern formában.

Egy gyermek érkezése mindig változást hoz magával a szülők életébe, függetlenül attól, hogy az első gyermek érkezik-e a családba. Az addigi életük átalakul, új készségeket kell kialakítani, új kihívásokra kell reagálni. Ez a változás, a környezete mellett, leginkább a kismamát érinti, hiszen az ő testében indul útnak, ő az, aki legelőször érzékeli a jelenlétét és ő az, aki világra hozza majd a gyermeket.

Létszám: 8 fő

Időtartam: 2,5 óra

Csoportos és egyéni foglalkozás esetén is

Helyszín: Platán terem

A kép Zágoni Bettina tulajdona

 • 1 alkalom
  18.000 Ft

Erre a változásra fizikai síkon, a babagondozáshoz szükséges tárgyak beszerzése, körülmények megteremtése mellett, akarva-akaratlanul belülről, lélekben is készülünk, hiszen tudjuk, hogy új korszak kezdődik számunkra.

A Blessingway-en, avagy Szülésáldó Ünnepen a lelki felkészülésnek adunk teret, szeretetteljes, elfogadó női körben, női energiák között, ami segít, hogy a leendő anya merje elengedni a régit és fogadni az újat, vagyis merjen majd az új minőségbe lépni.

Csoportos ünnep
Ezen az ünnepen több kismama van jelen. Előnye, hogy egy időben, azonos élethelyzetben vannak az „úton”, ami erőt és hitet ad ahhoz, hogy azt az utat ők is képesek bejárni és elébe nézni az új kihívásnak.

Részvételi díj: 18 000 Ft.
(A csoportos ünnepek időpontjait megtalálod a Diófa Ház honlapján, a Workshopok/Aktuális workshopok menüpontja alatt vagy érdeklődj elérhetőségeim egyikén.)

Egyéni ünnep
Ezen az alkalmon Te vagy az egyedüli ünnepelt kismama, így ez egy személyre szóló, egyedi alkalom, a Te igényeid szerint, az általad meghívott vendégekkel.
(Az ünnep díja az eltérő igények miatt változó lehet, így erről egyeztetés szükséges. Részletekért keress elérhetőségeim valamelyikén.)

Az esemény mindkét esetben általában 3-3,5 óra hosszú.

Szeretettel várom jelentkezésed akár egyéni, akár csoportos ünnepen szeretnél résztvenni.

Ilyen volt az ünnep élménye számukra:
„Mit is adott számomra a szülésre bocsátó ünnepem? Az enyém volt, rólam szólt. Erőt, hitet, védelmet hozott számomra. Azt az érzést, hogy nem vagyok egyedül és ez szülőszobán is kitartott, hogy velem voltak a nőtársaim, támogattak. Figyelmet, ami rám irányult, kényeztetést, amikor már tehernek éreztem magamban, egyedül az állapotom. Biztonságérzetet hozott, bizonyosságot, tudatosságot. Egy lezárását a várandósságomnak, egy számomra rendkívül nehéz 9 hónapnak. Az ünnepen senki nem tett fel felesleges, szokás szerinti kérdéseket, nem kellett kényelmetlen beszélgetésekbe kezdenem, azt kaptam amire szükségem volt akkor. Örök Hála”
Boros Réka, Shiatsugyógyász, dúla

„Ha tehettem volna, magam szervezem meg a saját Blessingwayem (aki jól ismer, annak ez nem meglepő :)), de tudtam, hogy hátra kell lépnem. Ez most máshogy szól rólam. Így hát felkértem azt a barátomat és dúlatársamat, akiről tudtam, szívét-lelkét beleteszi majd. Így is lett. Krisztina csodálatos ceremóniát szervezett nekem.”
Zágoni Bettina, perinatális tanácsadó, felnőtt, kismama és babamama jógaoktató, dúla

Bejelentkezés a terapeutánál:

Nedó Krisztina

nedokrisztina7@gmail.com

+36305289259

Szülésindító masszázs

A kismama masszázs egy különleges fajtája, amit csak a szülés várható időpontja utáni napokban, terminus betöltése után érdemes alkalmazni. Ha a baba már készen áll, de még várat magára és természetes, szelíd módon szeretnénk bátorítani őt és/vagy a kismamát. Alkalmazása teljesen biztonságos, kíméletes és fájdalommentes. Az elfogadó légkör, a masszázsmozdulatok, a kizárólag természetes, terápiás minőségű különleges olajkeverék, és a kellemes, ellazult állapot hozhatja meg azt az eredményt, hogy a masszázst követő napokban a szülés várhatóan elindul.

(Fontos, hogy nem okoz azonnali szülésmegindulást.)

Létszám: 1 fő

Időtartam: 60 perc

A csoportos óra időtartama 60 perc

Helyszín: Borostyán szoba

Helyszín: Margaréta szoba

 • 1 alkalom
  11.000 Ft

Bejelentkezés a terapeutánál:

Nedó Krisztina

+36305289259

Szülésfelkészítő dúlai konzultáció

Készüljünk együtt a szülésre, egyéni konzultáció keretében.

A találkozások során a vajúdás, a szülés és a gyermekágyas időszakkal foglalkozunk, a Te igényeid szerint.
Ha szeretnéd, szülési tervet készítünk.

Célom, hogy a találkozások során rátalálj a saját utadra, amit szeretnél bejárni. Az objektív információk birtokában megfogalmazódhasson, hogy mi az, amit esetleg szeretnél elkerülni és mi az, ami igazán fontos számodra.

Szeretettel várom megkeresésed.

Létszám: Egyéni foglalkozás

Időtartam: 60 perc

Helyszín: Borostyán szoba

Helyszín: Margaréta szoba

 • Részvétel
  9.000 Ft

Bejelentkezés:

Nedó Krisztina

+36305289259

Anyakör

ANYAKÖR A DIÓFA-HÁZBAN

Az anyaság útja folyamatos változás, hiszen változnak gyermekeink is.

Hívlak az Anyakörbe:ha frissen váltál anyává, ha nagyobb gyermeket nevelsz, ha kamasz édesanyja vagy, bárhol is jársz az anyaság útján.

Szeretettel várunk

hogy kipróbálhasd, milyen érzés befogadó és megtartó közösségben lenni, egy biztonságos térben, ahol ítélkezésmentesen és értő figyelemmel vagyunk jelen és facilitátor segítségével foglalkozunk az anyaság témájával, ahol megoszthatjuk az érzéseinket, gondolatainkat.

Ebben segítségünkre lesznek a gyönyörű Mother Nature kártyák.

A foglalkozás Időpontja: 2023. Június 2-án, 16:30 – Kb. 18:30-ig

Létszám: 6 fő

Időtartam: 2 óra

Helyszín: Platán terem

 • 1 alkalom
  Adományalapú a részvétel

Bejelentkezés a terapeutánál:

Nedó Krisztina

+36305289259