Novák Alexa

-Pszichológus, holisztikus mozgás- és tánctanár

Felnőttekkel foglalkozó pszichológus, holisztikus mozgás- és tánctanár vagyok. Tudományos élet, majd jó pár év kisgyerekezés után a mozgás és a tánc világában találtam magam: a hagyományosabb mozgásórák után teljesen beleszerettem az improvizációba és a szabad mozgás formáiba.

Nagyon hamar kiderült számomra, hogy a test, a benne elraktározódott emlékek, traumák, tudás, nyelvezet nagyon őszintén és hatékonyan tud kifejeződni és a gyógyulás, változás is intenzívebb tud lenni. Az egyéni támogató beszélgetések során is sokszor kerül szóba a test, a tünetek, a mozgás lehetőségeinek a vizsgálata. Várom mindazokat, akik szeretnék jobban érezni magukat az életükben, bőrükben, elkötelezettek a változás mellett. Amiről tudunk beszélni, ami megfogalmazható, az már általában kevésbé nyom onnantól…

A személetemet a legerősebben a szomatikus, testtudati megközelítés, a lélektan mesterei közül pedig Feldmár András formálták.

Elérhetőségek

-2002. okleveles pszichológus, ELTE BTK, fejlődésléleketan-egészségpszichológia szakirányon -Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet ösztöndíjasa, doktorandusz,

2002-2005, a Magyar Tudományos Akadémia Fejlődéslélektani csoportjában, a Budapesti Családvizsgálatban -sajátélmény: IKT táncterápiás csoport, pszichodráma csoport, egyéni terápia, különböző szomatikus mozgásrendszerek -Body Mind Centering, 120 órás sajátléményű szomatikus mozgásképzés

2018-2019 -Személyiségzavarok- nárcisztikus személyiségzavar képzés, Annomentál,

2019. -Feldmár Intézet, önkéntes és workshopper,

2019- -Autentikus Mozgás Program, Holistic Dande Institut, Ausztria,

2019-2020. -Teachers Training Program, Holistic Dance and Movement Pedagogy, Ausztria,

2021-2022 -folyamatban lévő képzés: dúla.
 

Emese foglalkozásai

HRG Terápia

A Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika vízi mozgásfejlesztő foglalkozás, mely a víz különleges tulajdonságait kihasználva segíti a gyermekek fejlődését.

A mozgáson kívül hatással van egyéb készségekre is. Javul a figyelem, együttműködő készség, kapcsolatteremtés. Langyos vízben, rengeteg eszközzel, változatos feladatokon keresztül szereznek tapasztalatot a gyerekek. A vízben való mozgás közben teljesen más ingerek érik testünket, máshogy észleljük környezetünket, melyre máshogyan kell reagálnunk, mint szilárd talajon, ezért a HRG terápia új oldalról támogatja a fejlődést. 

Nem úszásoktatás, de segítségével a későbbiekben könnyebben elsajátíthatók az úszó mozgások is. 

A HRG kalandpark a medencében, ahol egymásra épülő feladatsorok formájában tudatosan felépített terápián keresztül, élményeken keresztül fejlődhet gyermeked.

Létszám: maximum 5 fő

A hidroterápia kis csoportos foglalkozásban zajlik, így mindenkire kellő figyelem juthat.

Időtartam: 60 perc

A csoportos óra időtartama 60 perc

Helyszín: Medence

  • 1 alkalom egyéni kezelés
    5.500Ft
    1 alkalom csoportos foglalkozás
  • 4 alkalmas bérlet
    17.000Ft
    4 alkalom csoportos foglalkozás. Érvényesség: 6 hét